Dit is Erica Meiland waard

Dit is Erica Meiland waard

De vrouw van Martien Meiland, Erica Meiland zie je steeds vaker terug op tv en is door de jaren heen erg groot geworden met Chateau Meiland. Hiermee heeft ze ook flink wat geld weten te verdienen. Je kunt Erica Meiland tegenwoordig bijna niet meer wegdenken van bekend Nederland. Naast haar doorbraak met Chateau Meiland heeft ze nog een lange carrière achter de rug. Wat heeft deze carrière haar precies opgeleverd? Dat gaan we je vertellen!

Wie is Erica Meiland

Erica Meiland is eigenlijk vooral bekend omdat ze de vrouw van Martien Meiland is. Samen vormen ze de basis van Chateau Meiland. Martien en Erica zijn wettelijk gezien niet meer met elkaar getrouwd. De twee zijn al drie keer eerder getrouwd en hebben toekomstige trouwplannen bekend gemaakt, maar kunnen wettelijk gezien niet meer trouwen. De echte naam van Erica Meiland is daarom ook Erica Renkema. 

Op 6 september 1963 is Erica geboren. Voordat de Meilandjes doorgebroken zijn, werkte Erica bij de bank en deed ze de administratie voor Martien. In 1985 zijn Erica en Martien voor het eerst met elkaar getrouwd. Uit deze relatie hebben ze twee dochters gekregen, Maxime en Montana. 

De doorbraak van Erica Meiland begon met het programma Ik Vertrek. Dit was in 2007. Ze kwamen op tv omdat ze gingen verhuizen naar Frankrijk om hier een nieuw bestaan op te bouwen. Ze hadden hier een kasteel gekocht om hier een Bed&Breakfast van te maken. In 2011 kreeg Erica heimwee en zijn ze weer terug naar Nederland verhuisd. Hierna is Martien uit de kast gekomen en zijn de twee gescheiden. 

In 2019 bloeide de liefde toch weer op en zijn ze weer getrouwd. Hetzelfde jaar hebben ze Talpa benaderd omdat ze het nog een keer in Frankrijk wilden proberen. Vanuit hier is het succes van Chateau Meiland ontstaan. Het programma is erg succesvol geworden en Erica verdient hier een flink centje mee, maar hoeveel verdient ze nou eigenlijk?

Dit is Erica Meiland waard

Erica Meiland heeft door de jaren heen een flink vermogen op weten te bouwen. We hebben de jaarcijfers van haar bedrijven in kunnen zien. Haar eerste bedrijf, Rendeland B.V., heeft een vermogen van 370.000 euro. Dit is al een flink bedrag, maar niet het enige. Haar tweede bedrijf, Renkeland Holding B.V., heeft nog meer vermogen, namelijk 722.229 euro. 

Naast deze twee bedrijven van haarzelf heeft ze ook een bedrijf met Jan Dijkgraaf, Osjato B.V.. Vorig jaar werd het vermogen van dit bedrijf geschat op 1,2 miljoen. Dit wordt gedeeld met Dijkgraaf, maar is wel een flink bedrag. Natuurlijk heeft Erica ook flink wat verdiensten van Chateau Meiland. Haar totale vermogen wordt daarom geschat op 2,3 miljoen.