Dit heeft Michael van Gerwen op zijn bankrekening staan

Dit heeft Michael van Gerwen op zijn bankrekening staan

Dit heeft Michael van Gerwen op zijn bankrekening staan. Michael van Gerwen is de wereldkampioen darten. Hij is misschien niet de knapste, maar hij heeft in de jaren dat hij dart al flink wat bij elkaar weten te vangen aan prijzengeld. De Brabander is nu al jaren actief als darter en heeft in die jaren flink wat prijzen weten te winnen. 

Wie is Michael van Gerwen?

Michael van Gerwen is de wereldkampioen darten. Van Gerwen is 25 april 1989 geboren in Boxtel, Noord-Brabant. Vanaf zijn dertiende was Van Gerwen al passioneel bezig met darten. Drie jaar later maakte hij zijn eerste debuut in een professioneel darttoernooi. In de tijd dat hij is gaan darten, heeft hij tientallen prijzen gewonnen. 

Wat heeft Michael van Gerwen bij elkaar weten te winnen?

Michael van Gerwen heeft door zijn vele winsten flink wat geld bij elkaar weten te verzamelen. Hierbij gaat het om miljoenen aan prijzengeld. Van Gerwen verdient zo’n miljoen per jaar aan prijzengeld, laat staan alle sponsordeals die hij krijgt. Aan prijzengeld alleen al heeft Van Gerwen zo’n 9,2 miljoen euro bij elkaar weten te verzamelen. 

Naast het prijzengeld heeft hij dus ook zijn sponsordeals én verkoopt hij zijn eigen merchandise. Dit geld wat hij bij elkaar weet te verzamelen, geeft hij ook graag weer uit. Van Gerwen koopt regelmatig een nieuwe bolide om in rond te rijden. Het uiteindelijke vermogen van Michael van Gerwen komt uit op ongeveer 10 miljoen euro, wat hem ook direct de rijkste darter van de wereld maakt. 

Prijzengeld is niet speciaal

Michael van Gerwen heeft ook laten weten dat hij niet zoveel om het geld geeft. Met zijn vorige overwinning heeft hij een flinke prijs van 340.000 euro binnen weten te harken, maar Van Gerwen hecht hier niet zoveel waarde aan. 

Van Gerwen geeft aan dat het prijzengeld vooral een leuke bijkomstigheid is voor het darten dat hij doet. Voor de rest vindt hij het niet zo belangrijk. Natuurlijk is dit ook niet zo gek als je al zoveel geld bij elkaar hebt weten te sparen.