De NPO wil comeback Matthijs van Nieuwkerk objectief beoordelen: “We nemen alle omstandigheden mee”

De NPO wil comeback Matthijs van Nieuwkerk objectief beoordelen

De NPO wil comeback Matthijs van Nieuwkerk objectief beoordelen. De baas van Omroep MAX heeft dinsdagavond aangegeven dat hij van plan is om Matthijs van Nieuwkerk een podium te geven om zijn kant van het verhaal te vertellen. Gisteren heeft de NPO hier een reactie op gegeven. Ze geven namelijk aan dat ze de comeback objectief willen beoordelen en het programmavoorstel serieus gaan bekijken. Het wordt nu dus afwachten tot Jan Slagter, de baas van Omroep MAX het voorstel in heeft gediend. 

Een programmavoorstel op korte termijn

Jan Slagter heeft dinsdagavond aangegeven dat hij een etentje met Matthijs van Nieuwkerk heeft gehad en ze hier een aantal belangrijke punten in hebben besproken. Zo geeft hij aan dat Van Nieuwkerk bereid is om zijn kant van het verhaal te vertellen. Slagter lijkt dit de beste manier om het gezicht van Van Nieuwkerk weer op de tv te krijgen. 

Tijdens dit interview met ANP heeft hij verteld dat hij bezig is met een plan voor een programma. Deze wil hij op korte termijn indienen. Hij heeft aangegeven dat hij dit het liefst deze week al doet, maar hier is hij nog niet zeker van. 

Het verhaal van Matthijs van Nieuwkerk

Het verhaal van Matthijs van Nieuwkerk gaat om de angstcultuur die er rondom het programma ‘De Wereld Draait Door’ hing. In de Volkskrant is dit verhaal naar buiten gebracht. Op het moment is de commissie Van Rijn bezig met een onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag binnen de NPO, waar ook ‘De Wereld Draait Door’ in meegenomen wordt. Ze verwachten het hele verhaal deze zomer naar buiten te kunnen brengen. 

De NPO over de comeback

De NPO heeft gisteren aangegeven dat ze vanuit Jan Slagter nog niets hebben ontvangen over Matthijs van Nieuwkerk. Ook hebben ze aangegeven dat ze het voorstel van Omroep MAX objectief gaan beoordelen en alle omstandigheden hierin mee gaan nemen. Het is nog afwachten wat het precies gaat worden.