De NPO sluist 704 miljoen euro per jaar weg: Waar zal dat naartoe gaan?

De NPO sluist 704 miljoen euro per jaar weg

De NPO sluist 704 miljoen euro per jaar weg. Dat de NPO veel geld van de overheid krijgt, is wel duidelijk, maar 704 miljoen euro is wel een flink bedrag hiervoor. En wat doen ze dan met dat geld? Dat is een goede vraag. Niemand weet het. Jaarlijks krijgt de NPO ons belastinggeld om hier vervolgens allemaal herhalingen van uit te zenden. Vooral in het weekend en in de vooravond zien we alleen maar herhaling terug. Waar zal het geld naartoe gaan?

Niemand weet het

Het komt erop neer dat niemand weet waar het geld van de NPO naartoe gaat. In totaal heeft de NPO een belachelijke 13 omroepen onder zich staan. Dit houdt in dat er 13 omroepen zijn die apart betaald moeten worden met de 704 miljoen euro. Er zijn twee taakomroepen; de NOS en NTR. Deze omroepen hebben geen betaalde leden. De andere 11 moeten wel betaald worden. 

Negen van deze omroepen hebben een vaste plek en moeten vast betaald worden. Twee omroepen zijn er later bijgekomen en krijgen de kans om zich te bewijzen. Dit zijn Omroep Zwart en Ongehoord Nederland, waar ook flink wat gezeik mee is geweest. Al deze omroepen krijgen apart een budget van de NPO om programma’s mee te maken. Het enige wat we weten van de NPO, is dat het geld onder deze omroepen verdeeld wordt, maar alsnog komt er veel te veel herhalingen voorbij. 

Omroepen presteren niet goed genoeg

De enige manier waarop dit nog een beetje uit te leggen is, is dat er een omroep niet op de manier presteert dat NPO het wil. We weten van de NPO natuurlijk dat ze het niet helemaal meer eens zijn met de keuze voor Ongehoord Nederland, maar ON zal niet zoveel verschil maken. Dan is het één van de vaste omroepen die het niet doet zoals de bedoeling is. 

Natuurlijk weten we niet welke omroep dit is, maar misschien komt er in de toekomst wat meer duidelijkheid over de toekomst van de NPO. We weten in ieder geval wel dat de NPO ons belastinggeld gebruikt om een p*rnofilm op te laten nemen. Dat ze geld wegsluizen zal daarom ook niemand verbazen.