De kijkcijfers van SBS6 blijven maar dalen: Is dit het einde van het tv-tijdperk?

De kijkcijfers van SBS6 blijven maar dalen

Het is een feit dat er de laatste jaren steeds minder tv gekeken wordt. De grote commerciële zenders beginnen er nu flink onder te lijden. Vooral SBS6 heeft hiermee te maken. De kijkcijfers blijven alleen maar dalen. Voor John de Mol is het een flinke domper, want zijn zender scoort normaal als de beste. De laatste tijd zijn de grote hits van Talpa niet meer op tv te vinden, dus scoort er eigenlijk helemaal niets meer. Betekent dit het einde van een tijdperk?

De hits van Talpa

Talpa heeft altijd een aantal hits die het goed doen op tv. Er worden meestal verschillende genres in één keer uitgezonden. Als het gaat om realitysoaps zijn Chateau Meiland en Massa is Kassa een grote hit, maar ook talentenjachten doen het vaak goed. De laatste tijd zijn er echter steeds meer mensen die naar de hits van Talpa kijken. 

Wat eerder hits waren, is nu steeds minder populair. Massa is Kassa heeft het laatste seizoen afgesloten met bijna een laagterecord. Het scheelde maar een paar duizend kijkers. Dat ze een crimineel als Peter Gillis nog steeds een podium bieden is hier waarschijnlijk ook een onderdeel van. 

Ook de nieuwe vorm van The Voice, The Talent Scouts, scoort bijzonder slecht. Als eerste wordt Kalvijn als presentator niet zo gewaardeerd en mensen zitten waarschijnlijk niet te wachten op het concept. Na alle problemen rondom The Voice was dit te verwachten. 

Is dit het einde van een tijdperk?

Het kan zijn dat het een einde van een tijdperk wordt. Al is het te verwachten dat mensen met het warme weer minder tv gaan kijken. De kans is groot dat als Talpa met een nieuw concept komt dat dit wel goed bekeken gaat worden. Is dit het einde van een tijdperk? Waarschijnlijk niet. Talpa weet op de een of andere manier altijd overal onderuit te komen. 

Het is nu vooral de vraag of de vermindering van de kijkcijfers de hele vakantie vol gaat houden. Als iedereen op vakantie gaat, is de kans groot dat er veel minder gekeken gaat worden. We gaan pas zien of er daadwerkelijk minder mensen kijken als het weer koud wordt.