De inzending van het Songfestival wordt weer intern gekozen: Op naar de volgende afgang?

De inzending van het Songfestival wordt weer intern gekozen

Het bestuur van het Songfestival in Nederland heeft besloten dat de volgende inzending van Nederland weer intern gekozen gaat worden. Ze hebben een tijdje terug aangekondigd dat ze hier over gingen praten, maar nu is er dus duidelijkheid over. Vanaf 2013 heeft het bestuur van het Songfestival al gekozen om zelf te bepalen wie er mee gaat doen voor Nederland. Inmiddels hebben ze bewezen dat dit geen goede optie is, maar alsnog blijven ze het doen. Wordt het dit jaar weer een afgang?

Inzending van het Songfestival

Elk jaar dat er een Songfestival is, wordt er een inzending van elk land gestuurd naar het land dat het vorige jaar heeft gewonnen. Dat houdt in dat iedereen dit jaar naar Zweden mag. In 2013 begon het goed voor Nederland door het bestuur te laten kiezen en tot en met dit jaar hebben we acht keer in de finale gestaan. Dit jaar is tijdens het Songfestival echter bewezen dat er ook minder capabele mensen meedoen. Onze inzending zong gewoon ronduit vals.

Omdat het eerder wel een groot succes was, heeft het bestuur het idee dat het nog steeds verstandig is om zelf te kiezen. Zal het dit keer wel een succes worden of gaan we weer naar de volgende afgang? Dit keer zijn ze wel van plan om meer jury toe te voegen die kan kiezen welke inzending het gaat worden.

Waarom het publiek niet kiezen?

Al jaren lang wordt er steeds minder naar het Songfestival gekeken in Nederland. Wat is hier de reden van? Het publiek mag niet zelf kiezen wie er mee gaat doen aan het Songfestival. Als je zelf mag kiezen wie er mee gaat doen aan het Songfestival, support je die persoon ook een stuk meer en wil je kijken wat er gaat gebeuren. Als een jury dit voor je doet, is het een stuk minder interessant. 

Het bestuur van het Songfestival is echter gewoon zo lui dat ze niet van plan zijn om het publiek te laten kiezen. Ondanks dat het weer een grote hit kan worden om een soort talentenjacht te houden, zijn ze het niet van plan om dit te doen. Het is voor ons nu vooral hopen dat ze een fatsoenlijke inzending kiezen waar we ook trots op kunnen zijn.