Bridget Maasland compleet gestopt met alcohol: “Ik ben een paar vrienden kwijtgeraakt”

Bridget Maasland compleet gestopt met alcohol

Bridget Maasland heeft ervoor gekozen om compleet te stoppen met alcohol. De presentatrice laat weten dat ze geen druppel alcohol meer aan wil raken. Bridget Maasland heeft dit besloten vanwege een collega van de podcast Eerlijk over Alcohol. Aan het tijdschrift Weekend laat ze weten hoe het stoppen met alcohol haar leven heeft beïnvloed. Zo vertelt ze: “Ik ben een paar vrienden kwijtgeraakt”. Waar is deze spontane switch vandaan gekomen?

Bridget Maasland vrienden verloren

Bridget Maasland heeft vooral positieve veranderingen meegemaakt door te stoppen met alcohol. “Mijn slaap is veel beter, ik kan me beter focussen”, vertelt de presentatrice, “Ik merk dat ik alles nu bewuster meemaak en de gesprekken ook onthoud. Maar ik ga wel eerder terug naar huis. Als iemand me voor de derde keer hetzelfde verhaal begint te vertellen, vind ik het wel genoeg geweest”. 

De veranderingen die ze door heeft gemaakt door te stoppen met alcohol zijn echter niet allemaal positief. Ze laat ook weten dat ze een aantal vrienden verloren is door geen alcohol meer te drinken. “Dit waren vooral de mensen waar je vroeger ook dat soort feestjes mee had”, laat Bridget weten, “Er blijven wel wat mensen over, maar dit zijn vooral de mensen die ook gestopt zijn met alcohol. Gelukkig heb ik nog een paar vriendinnen over”. 

De reden dat ze is gestopt

De reden dat Bridget Maasland is gestopt met alcohol drinken, is voor het grootste gedeelte een collega die haar heeft geïnspireerd. Koos van Plateringen van de podcast Eerlijk over Alcohol heeft hiervoor gezorgd. In de podcast vertelde hij over hoe goed het hem heeft gedaan om te stoppen met alcohol. Bridget Maasland dacht hierna ook direct dat het een goed idee was om te stoppen met alcohol. 

Zelf is Van Plateringen er erg trots op dat hij het voor elkaar heeft gekregen dat Maasland is gestopt met de alcohol. Hij laat weten hoe hij veel met Bridget Maasland heeft gepraat over stoppen met alcohol. Zelf vindt hij dat het een positieve verandering is geweest voor Bridget. Zal ze het lang volhouden om helemaal geen alcohol meer te drinken? Ik denk niet dat ik dat zou kunnen.