Beelden: Agressief Schiphol personeel gaat op de vuist met elkaar

Agressief Schiphol personeel gaat op de vuist met elkaar

Het wordt steeds gekker in Nederland. Tegenwoordig is het voor iedereen normaal om met elkaar te vechten. Blijkbaar vinden ze dit op Schiphol ook normaal, want gisteren postte Menno Swart op Twitter een video waarin te zien is hoe Schiphol personeel met elkaar op de vuist gaat. Niet bepaald professioneel. Zal dit een effect zijn van de klimaatgekkies die het vliegen willen stoppen? Hoe dan ook, de mensen die hun bagage op de vlucht moeten hebben, zijn hier de dupe van. 

Het bagagepersoneel in een grote knokpartij

Het gaat op vliegvelden als Schiphol al regelmatig fout met koffers die op de verkeerde locatie aankomen of zelfs helemaal niet aankomen. Dit komt meestal door een fout van het bagagepersoneel. De kans is groot dat er door dit incident veel koffers zijn geweest die naar de verkeerde locatie zijn gestuurd. Het is gewoon ronduit onprofessioneel dat dit kan gebeuren. 

Echter zijn mensen in de comments hier niet altijd helemaal mee eens. Zo zegt de voorzitter van een marechaussee vereniging het volgende: “Er werken meer dan 65.000 mensen op Schiphol. Ook op de werkvloer zijn wel eens conflicten. Natuurlijk niet goed hoe deze mensen dat “oplossen”, maar het is in elk geval niet iets nieuws. Het gebeurde vroeger en het zal in de toekomst nog wel eens gebeuren.”. Ondanks dat het vaker gebeurt, is het toch niet iets wat moet kunnen gebeuren?

“Dat dit kan in een land als Nederland”

De plaatser van de video maakt ook een bijzondere opmerking in zijn post: “Dat dit kan in een land als Nederland”. Blijkbaar vinden sommige mensen ons land zo mooi dat ze verwachten dat dit soort dingen hier niet kunnen gebeuren. Het gebeurt zelfs heel vaak dat dit soort mensen met elkaar op de vuist gaan. Schiphol staat er bekend om dat ze te weinig betalen aan het personeel. Dit soort conflicten zijn dan lastig te voorkomen. 

Vooral als je weet hoeveel personeel Schiphol heeft, is het te verwachten dat niet iedereen met elkaar om kan gaan. Wat ook wel bijzonder is om te weten, is dat het languit Royal Schiphol Group is. Dit houdt in dat Schiphol werkt onder de naam van onze koning. Zal onze koning dit soort knokpartijen ook goedkeuren?