Andere omroepen zijn nu ook helemaal klaar met BNNVARA: BNNVARA bij Op1 weggestuurd

Andere omroepen nu ook helemaal klaar met BNNVARA

Andere omroepen zijn nu ook helemaal klaar met BNNVARA. BNNVARA stopt bij Op1 vanaf 1 augustus. De omroep heeft woensdag bekend gemaakt dat ze gaan stoppen bij Op1. Dit zal best een domper zijn voor de omroep, want samen met de EO, Omroep MAX en WNL zijn ze vanaf het begin al betrokken bij de productie. De reden waarom ze weg gaan, luidt als volgt: “We hebben een verschil van inzicht over de aansturing en invulling van het programma”. 

Het verschil met de andere omroepen

Het is niet precies duidelijk wat er bedoeld wordt met het verschil. Zo geeft BNNVARA aan: “Voorstellen vanuit onze kant om hier verandering in te brengen, hebben nergens tot geleidt”. BNNVARA geeft aan dat ze dit erg jammer vinden, “Aangezien we hier vanaf het begin af aan bij betrokken zijn en veel prachtige uitzendingen hebben gemaakt. Hier zijn we de presentatoren en redacteurs dankbaar voor. We gaan met ze in gesprek over projecten voor na deze periode”. 

Vanaf 2020 is Op1 al op de tv te zien en wordt het elke avond gepresenteerd door een ander duo. Op vrijdag is het de taak voor het duo van BNNVARA, Natasja Gibbs en Amber Kortzorg. De andere avonden zijn voor de andere omroepen om te regelen. 

Zal de p*rnofilm hiermee te maken hebben?

Het is dan een beetje de vraag of de p*rnofilm die opgenomen is voor Spuiten&Slikken hier wat mee te maken heeft. BNNVARA heeft namelijk besloten dat de volledige direct thuis moest werken om de film op te laten nemen. Het kan best zijn dat de omroepen hier ook een verschil in hebben gezien. 

BNNVARA heeft hoe dan ook flink wat commentaar gekregen op het opnemen van deze video. Waarschijnlijk is de visie van andere omroepen ook heel anders over dit geval dan van BNNVARA.