Akwasi van Omroep Zwart: “Keti Koti is net zo belangrijk als bevrijdingsdag”

Akwasi van Omroep Zwart

Akwasi van Omroep Zwart heeft altijd een uitgesproken mening als het gaat om feestdagen. Hij is van plan om met heel Omroep Zwart te knokken voor 30 juni en 1 juli, oftewel Keti Koti. Keti Koti is een Surinaamse feestdag die al in Nederland gevierd wordt. Omroep Zwart is van plan om hier nog een extra dag voor te plakken, waarbij het herdenken centraal staat op 30 juni. 

“Herdenk Keti Koti en vier Keti Koti”

Het doel van Akwasi hierin is dat het herdenken van Keti Koti parallel komt te staan aan het vieren van de feestdag. Hij wil dat dit op dezelfde manier gedaan wordt als dodenherdenking en bevrijdingsdag. Om ervoor te zorgen dat mensen Keti Koti ook gaan herdenken, heeft Omroep Zwart verschillende programma’s om het herdenken en vieren van Keti Koti groter te maken. 

Tot nu toe lijkt Keti Koti vooral op een soort bevrijdingsdag, maar Omroep Zwart wil er ook een herdenkingsdag van maken. Op Radio1 vertelt Akwasi hier meer over. Onder de video zijn ook veel reacties te vinden van mensen die het volledig eens zijn met Akwasi dat het herdacht moet worden, maar het roept wel een vraag op. Als nu Keti Koti ook herdacht moet worden en dit zo belangrijk is, wat moet er dan nog meer herdacht worden?

Dennis Schouten over de uitspraak van Akwasi

Dennis Schouten heeft natuurlijk zijn mening al klaarstaan over de uitspraak van Akwasi. Akwasi is de persoon die Sinterklaas voor veel mensen (en vooral kinderen) heeft verpest door zijn mening over ‘zwarte’ piet. Hier heeft Dennis zich ook over laten horen: “Het is heel aardig van Akwasi dat, nadat hij een feest van ons heeft afgepakt, een feest aan Nederland toe wil voegen voor donkere mensen”. 

Deze uitspraak van Akwasi levert voor Dennis ook nog een belangrijke vraag op: “Delen deze mensen ook cadeautjes uit of gaan ze alleen maar klagen over herstelbetalingen?”. Omroep Zwart is continu bezig met het strijden van een eenzijdige strijd. Als blanke kun je namelijk niet in de tegenaanval gaan, want dan word je direct gecanceld. Wanneer gaat het genoeg zijn voor Omroep Zwart?