Actie tegen zomerstop Op1 heeft gewerkt: Ze gaan alsnog door

Actie tegen zomerstop Op1 heeft gewerkt

Charles Groenhuijsen heeft gisteren een groot interview gegeven over de zomerstop van Op1. Sinds BNNVARA gestopt is bij Op1 hebben ze ineens besloten om een zomerstop in te lassen. Charles Groenhuijsen, één van de presentatoren van Op1, is hier absoluut niet blij mee. Hij is daarom in actie gekomen tegen de zomerstop. Dit heeft gewerkt, want Op1 heeft toegegeven alsnog door te gaan tijdens de zomerstop, maar dit niet elke dag te doen. Hoe dan ook, de actie van Charles heeft goed gewerkt. 

Het interview met Charles Groenhuijsen

Op1 heeft eerst doorgegeven dat ze de hele zomer door gingen gaan, maar een paar weken geleden hebben ze alsnog aangekondigd een zomerstop in te lassen. De reden van de zomerstop is de rommel achter de schermen, en ze willen het decor ineens veranderen. Charles Groenhuijsen probeert zich hard te maken voor het doorgaan van Op1. Het is hem gelukt om dit als opener in RTL Boulevard te komen, dus zijn actie heeft een groot effect gehad. 

“Mijn journalistieke hart bloedt”, begint Charles in het interview, “Nederland kijkt voor groot nieuws naar de NPO. De NOS, actualiteitsrubrieken, enzovoorts. Wij zijn daar een onderdeel van. Die taak dragen wij ook voor een deel”. Charles vindt het belachelijk dat de NPO een zomerstop in wil lassen. “Ik kijk er puur als journalist naar en ik vind dat we er gewoon moeten zijn in deze cruciale weken”, vervolgt hij. Met dit interview heeft hij toch door weten te komen bij de NPO. 

Op1 blijft doorgaan deze zomer

De NPO heeft aangegeven dat Op1 toch door zal blijven gaan deze zomer. Ze zijn niet van plan om volgens het normale schema te filmen, maar ze gaan in ieder geval wel door. Ze staan op stand-by om groot nieuws te kunnen brengen. In ieder geval begaan ze niet dezelfde fout als in 2016. In deze tijd heeft Op1 een zomerstop gebracht en was er enorm veel nieuws zonder een talkshow om het te bespreken bij de NPO. 

Ze hebben gezegd deze fout niet nog een keer te maken. De kans is groot dat Charles Groenhuijsen hier ook op heeft gewezen, want de vorige keer heeft dit niet veel goed betekend voor de NPO. Dit houdt in dat we Op1 tussen 21 juli en 21 augustus nog wel gaan zien, maar alleen voor groot nieuws.